Kayıtlar

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Resim
 ARNAVUT CİĞERİ Merhaba ciğer seven ya da sevmeyen dostlara; Evet bugün yanında sumaklı ya da maydanozlu soğanla şahane bir tat olan Arnavut Ciğeri tarifini paylaşacağım. Ciğeri sevmeyene bile yedireceğini düşündüğüm tarife geçelim; Malzemeler(5 kişilik): 1 buçuk kilo kuşbaşı doğranmış dana karaciğeri 3 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat Tuz  1 çay kaşığı kırmızı toz biber Kızartmak için sıvı yağı 4 adet patates Yapılışı: İlk önce ciğerleri yıkayıp iyice süzdürün sulu kalmasın. (Ciğeri yıkamayanlar da oluyor ama ben her zaman yıkarım. Burada önemli olan iyice süzdürmek) Ardından ciğerleri tuzlayıp kırmızı toz biberini atın. Ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve karbonatı karıştırın. Ciğerleri bu una bulayın ve fazla unun gitmesi için ciğerleri elekten geçirin. Bir tavada yağı iyice kızdırın.(Bol yağda kızartılmalı) Daha sonra ciğerleri tavaya fazla doldurmadan  azar azar atıp, yaklaşık 3-4 dakika çevire çevire kızartın. Çok uzun tavada tutmayın yoksa sert olabilir....

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

Resim
 FIRINDA KABAK MÜCVER Malzemeler: 5 adet kabak 1 adet havuç 2 adet patates 4 adet yeşil soğan 3 adet yumurta Yarım su bardağı rendelenmiş  kaşar peyniri Yarım demet dereotu 5 yemek kaşığı sıvı yağı 1 su bardağı un 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz Yapılışı: İlk önce kabakları, patatesleri ve havucu rendeleyin ve iyice suyunu sıkın. Tuzunu ekleyin. Ardından yumurtaları, sıvı yağını, unu, rendelenmiş kaşarı, küçük küçük doğranmış yeşil soğanları ve baharatlarını ekledikten sonra dereotunu da ilave edip hepsini karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üstüne hazırladığınız kabaklı karışımı yayın. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun...

LİMON SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Resim
 LİMON SOSLU SÜTLÜ İRMİK  Malzemeler: 2 litre süt 3 su bardağı toz şeker 8 yemek kaşığı irmik 5 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı Limon sosu için: 2 adet limonun suyu (Birinin kabuğunu rendelenecek) 1 buçuk yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı su Not: Bu malzemelerle 9 kase tatlı çıkıyor.  İsteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Yapılışı: Bir tencerede 2 litre süte 8 yemek kaşığı irmiği,3 su bardağı şekeri ve vanilyayı katıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı nişastayı az suyla açın. Daha sonra kaynamaya başlayan süte bu nişastalı suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. İrmikler iyice piştikten sonra 1 yemek kaşığı margarini ya da tereyağını katıp karıştırın ve ocaktan alın .Kaplara boşalttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Sosu için ise; 2 adet limonun suyunu bir tavaya alın ve içine limonun birinin kabuklarını rendeleyin. 5 yemek kaşığı şekerini ve suyunu ekleyin. Şeker erime...

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

Resim
 TAVUK ŞİŞ  Bu tarifte ben elektrikli ızgara kullandım. Sizler isterseniz fırında yapabilirsiniz. Malzemeler (5 Kişilik): 1 buçuk kilogram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti 2 adet domates  2 adet yeşil biber Çöpşiş Marinasyon işlemi için: 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Pulbiber 2 yemek kaşığı sıvı yağı Yapılışı: Bir kapta yoğurdu, salçayı, sıvı yağını, tuzunu ve baharatlarını karıştırın ve tavukları bu sosa bulayın. En az 2 saat buzdolabında bekletin.  Şişlere önce kuşbaşı tavukları sonra bir domates bir biber geçirin. Yaklaşık 20 şiş çıkıyor. Ardından ısıttığınız elektrikli ızgaraya atıp çevire çevire pişirin. Ya da isterseniz fırında pişirebilirsiniz. Afiyet Olsun...

FIRINDA PATATESLİ TAVUK TARİFİ

Resim
  FIRINDA PATATESLİ TAVUK Malzemeler (5 kişilik): 1 bütün tavuk (yaklaşık 2 kilogram) 5 adet patates 1 adet kuru soğan  3 adet sivri biber  2 adet domates Sıvı yağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 buçuk su bardağı su Tuz Yapılışı: Doğranmış tavukları yıkayıp fırın tepsisine dizin. Patatesleri elma dilim doğrayın ve tavukların üstüne koyun. Ardından yemeklik doğranmış soğanları, domatesleri ve biberleri ekleyin. Ayrı bir kapta 1 buçuk su bardağı suya 1 yemek kaşığı salçayı katın ve salça eriyene kadar iyice karıştırıp tuzunu da ekleyin. Salçalı suyu yemeğin üzerine dökün ve en son sıvı yağını da gezdirip 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun.😊

VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ

Resim
  VİŞNELİ CHEESECAKE Malzemeler: Tabanı için: 3 paket burçak bisküvi 125 gram eritilmiş margarin Kreması için: 600 gram labne 4 adet yumurta 1 buçuk su bardağı yoğurt 2 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya Vişneli sos için: 200 gram dondurulmuş vişne 1 buçuk yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı toz şeker  1 çay bardağı su Yapılışı: Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirin. Eritilmiş margarini üzerine ekleyip hamur gibi kıvam alana kadar iyice karıştırın. Sonra yağladığınız tepsiye bisküvileri bastırarak bir taban oluşturun ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kreması için ise labneyi,şekeri,nişastayı,yoğurdu ve vanilyayı mikserle çırpın. Ardından yumurtaları da ekleyin ve biraz daha çırpın. (Karışım çok sıvı olacak ama piştiğinde bu sıvılık gidecektir.) Yarım saat buzdolabında dinlendirdiğiniz bisküvili tabanın üzerine bu karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.(Piştiğini anlamak için tepsiy...

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

Resim
 TAVUK HAŞLAMA     Malzemeler (5 kişilik): 5 adet patates 1 adet bütün tavuk (Yaklaşık 2 kilogramlık) 1 adet havuç Tuz İsteğe göre 1 adet kereviz Yapılışı: Parçalanmış tavukların üzerini geçene kadar su koyup yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha sonra yıkanmış ve yemeklik doğranmış patatesleri ve havucu ekleyip tuzunu koyun isterseniz 1 adet kereviz de ekleyin güzel oluyor.   Afiyet Olsun 😊