Kayıtlar

TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI TARİFİ

Resim
 TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI Malzemeler (5 Kişilik): Hamuru İçin: 600 gram kadar un Su (Sıcak olmasın) 2 yemek sıvı yağı Yarım yemek kaşığı tuz İçi İçin: 500 gram pilavlık bulgur 1 adet orta boy soğan 2 adet kalçalı tavuk budu 1 tatlı kaşığı nane  1 çay kaşığı karabiber Yarım yemek kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvı yağ Su ( Tavukları haşlamak için) Yapılışı. İlk başta tavukları bol suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları ayrı bir kaba alın, soğusun. Soğuttuktan sonra tavukları didikleyin. Ardından derin bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Sonra bulgurunu da atıp biraz çevirdikten sonra daha önceden yaptığınız tavuk suyunun yarısını pilava katın (Diğer yarısını daha sonra kullanmak üzere ayırın.) Pilava baharatlarını, tuzunu ve didiklediğiniz tavuk etini de katıp suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 20 dakika kadar demleyin. Demlendikten sonra ayrı bir kaba alıp soğutun. Yufkası için ise yaklaşık 600 gram una tuzunu, sıvı yağını...

MEYHANE PİLAVI TARİFİ

Resim
MEYHANE PİLAVI Malzemeler (5 Kişilik): 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım yemek kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvı yağı 3 su bardağı sıcak su Yapılışı: Derin bir tencerede sıvı yağında soğanı ve kapya biber ile yeşil biberleri iyice kavurun. Ardından salçasını da ilave edip kavurun.  Bulguru da katıp tuzunu ve nanesini ilave edin. Sıcak suyu da ekleyip kaynamaya başladığında domatesleri de katın. Pilavı arada karıştırarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin ama dikkat edin suyu çok az da olsa kalsın.  Ocağın altını kapayıp pilavı en az 1 saat demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

EZOGELİN ÇORBASI

Resim
  EZOGELİN ÇORBASI Malzemeler (5 kişilik) : 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağı Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım çay kaşığı karabiber 6 su bardağı su Yapılışı : İlk adım olarak 3 yemek kaşığı sıvı yağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun ve soğanlar yumuşadığında salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından 1 su bardağı mercimeği, yarım çay bardağı bulgur ile pirinci de ekleyip suyunu ilave edin. Baharatlarını ve tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın. Eğer çorbanın kıvamı size çok sıvı gelirse ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. Kavurduğunuz una bir miktar suyu yavaşça ilave edin ve iyice çırpın ki un topaklanmasın. Çırptığınız unu yavaş yavaş kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin.  Çorba istediğiniz kıvamı aldığında ocaktan alın. Ve çorbamız hazır. Dene...

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Resim
 PASKALYA ÇÖREĞİ Malzemeler : 1 buçuk su bardağı ılık süt 1 buçuk su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülecek) 8 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı mahlep 250 gram kuru üzüm 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık Un Not: Bu malzemelerle 5 adet çörek çıkıyor. Su bardağımın ölçüsü ise 200 ml dir. Yapılışı : Derin bir kaba 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket mayayı ve 1 buçuk su bardağı ılık sütü boşaltın ve çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı sıvı yağını, 2 adet bütün yumurtayı ve 1 yumurtanın da akını, 1 tatlı kaşığı mahlebi katın ve ununu yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar ekleyin. (Hamur poğaça hamuru gibi olacak.) İyice yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 20 dakika üstünü kapatarak, dinlendirmeye bırakın. Daha sonra hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkması gerekiyor.) Bezeleri aşağıdaki resimde olduğu gibi önce uzun şeritler yapıp sonra şeritlerin içine kuru üzümleri koyup yeniden şerit yapın.(İs...

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI

Resim
ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI Malzemeler : Dışı İçin: 6 adet elma 3 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket 175 gram) 1 çay bardağı toz fındık ( İsterseniz ceviz de kullanabilirsiniz) Hindistan cevizi (Dışını bulamak için) 1 çay kaşığı tarçın Muhallebisi İçin: 2 buçuk su bardağı süt 1 su bardağına yakın şeker 5 yemek kaşığı un 1 paket vanilya  1 paket krem şanti Yapılışı: İlk olarak kakaolu bisküvileri ufalayın ya da rondodan geçirin. (Ben elde ufaladım yani un gibi olsun istemedim) Elmaları yıkayın ve soyun ardından rendeleyin, ufaladığınız bisküvilere ekleyin. Elmalı bisküvilere tarçını ve toz fındığı ya da toz cevizi de ekleyip hepsini hamur gibi yoğurun. Ardından yağlı kağıt üstüne bu elmalı harcı koyun ve harcın üstüne bir yağlı kağıt daha koyarak harcı yaklaşık 2 santim kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla açın. Üstteki yağlı kağıdı alın alttaki yağlı kağıt kalsın. Muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye 2 buçuk su bardağı süt, 1 su bardağına yakın şekeri, vanilyayı ve...

ZERDE TARİFİ

Resim
 ZERDE TATLISI Malzemeler (10 kase için) : 1 buçuk çay bardağı pirinç 15 su bardağı su 3 buçuk su bardağı toz şeker (İsterseniz 3 bardak kullanabilirsiniz.) 1 paket kuş üzümü 1 paket tatlı fıstığı 1 adet portakal  1 adet küçük boy limon  1 buçuk tatlı kaşığı gül suyu (Seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (1 çay bardağı suyun içinde en az 1 saat bekletebilirsiniz.) 6 yemek kaşığı buğday nişastası (1 su bardağı su ile seyreltip kullanılacak) Yapılışı : Derin bir tencereye 15 su bardağı suyu ve 1 buçuk çay bardağı pirinci koyup kaynamaya bırakın. Pirinçler pişmeye başladığında 1 er paket kuş üzümü ile tatlı fıstığını da ekleyin. 1 adet portakalın ve 1 adet limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın ardından tatlıya ekleyip hepsini kaynatın. (İsterseniz sadece limon ya da portakal kullanabilirsiniz.) Gül suyunu ve zerdeçallı suyu da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra toz şekerini katın. Toz şeker eridikten sonra su ile seyrelttiğiniz ...

FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK

Resim
 FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK Malzemeler : Hamuru İçin: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağı Bir tutam tuz  6 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Aldığı kadar un (Ben yaklaşık olarak 750 gram kullandım) İçi İçin : 1 buçuk su bardağı tahin 1 buçuk su bardağı toz şeker (Siz isterseniz miktarı azaltabilirsiniz.) Çekilmiş fındık (İstediğiniz miktarda) Yapılışı : İlk önce 2 su bardağı sütü ılıtın.  Derin bir kaba, ılıttığınız sütü dökün ve maya ile 6 yemek kaşığı şekeri ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekleyip karıştırın. Ardından unu ve bir tutam tuzu katıp yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak. Yoğurduğunuz hamurun üstüne bir bez atarak 1 saat dinlendirmeye bırakın. Mayalanan hamuru 8 adet bezeye ayırın.  Bezeleri bir oklava yardımıyla açın. Çok inceltmenize gerek yok. İçi için ise 1 buçuk su bardağı tahinle 1 buçuk su bardağı toz şekeri karıştırın. Açtığınız hamurların üstüne tahinli harcı her tarafına gelecek şekilde sürün ve çekilmiş...