Kayıtlar

TAVUK TEMPURA YAPILIŞI

Resim
 TAVUK TEMPURA Malzemeler (5 Kişilik) : 1 kg kemiksiz ve ince şerit halinde doğranmış tavuk göğsü 1 buçuk şişe soğuk maden suyu 2 adet yumurta 7 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 1 çay karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 2 diş sarımsak (Rendelenmiş) 1 çay kaşığı karbonat Tuz Kızartmak için sıvı yağı Yapılışı : Derin bir kaba tavuk haricinde tüm malzemeleri koyun ve biraz çırpın. Dikkat etmeniz gereken nokta bu harcın boza kıvamında olmasıdır yani ne çok sıvı ne de çok katı olmaması gerekir.  Tavukları bu harca iyice bulayın ve derin, kızgın yağda çevire çevire kızartın. Sıcak yemenizi tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet olsun.

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Resim
 ÇİKOLATALI KEK Malzemeler : 3 adet yumurta 1 buçuk su bardağı şeker 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağı 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı dolusu damla çikolata (Benmari usulü eritebilir ya da eritmeden kekin içine atabilirsiniz.) 2 buçuk su bardağına yakın un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üstü İçin: 2 paket toz krem şanti 1 paket krema (200 gr) 1 buçuk çay bardağına yakın süt İsteğe bağlı çikolata sos Yapılışı: 3 adet yumurtayı ve 1 buçuk su bardağı toz şekeri derin bir kapta bir kaç dakika çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağını, 2 yemek kaşığı kakaoyu,1 er adet vanilya ile kabartma tozunu ve unu atıp çırpın. En son damla çikolatayı atıp karıştırın.(Çikolatayı benmari usulü eritip dökecekseniz önceden eritin ve biraz soğumasını bekleyip öyle ekleyin.) Yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküp 180 derecelik fırında pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Pişip pişmediğini anlamak için bir çatal ya da kürdanı kekin orta kısm...

SARAY SARMASI TARİFİ

Resim
 SARAY SARMASI Malzemeler : 1 litre süt 2 su bardağına yakın şeker (İsterseniz azaltabilirsiniz) 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tere yağı ya da  margarin 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi Yarım yemek kaşığı tere yağı ya da margarin (Tepsiye sürmek için) Arası için: 2 paket kremşanti 1 buçuk su bardağı soğuk süt Yapılışı : İlk olarak bir fırın tepsisini her tarafını yarım yemek kaşığına yakın tere yağı ya da margarinle iyice  yağlayın ve üstüne 1 buçuk su bardağı hindistan cevizini serpiştirin.👇 Derin bir tencereye 1 litre sütü boşaltın ve 1 su bardağı unu, 2 su bardağına yakın şekeri ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağa alın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan kremaya 1 paket vanilyayı da katın. Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarini de katın ve iyice karıştırın. Önceden yağlayıp hindistan cevizine buladığınız tepsiye kremayı sıca...

REVANİ TARİFİ

Resim
 REVANİ Malzemeler: 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağı Yarım su bardağı süt 2 su bardağı yoğurt 2 buçuk su bardağı irmik 2 su bardağı un 2 paket kabartma tozu Şerbeti için: 4 buçuk su bardağı toz şeker 5 buçuk su bardağı su Yapılışı: Not: İlk olarak şerbetini kaynatın ve bir kenara alın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Verdiğim ölçülerle büyük bir tepsi oluyor. İsterseniz azaltabilirsiniz. Derin bir kaba 3 adet yumurta ile yarım su bardağı toz şekeri dökün ve iyice çırpın.  Ardından yarım bardak sütü, 2 bardak yoğurdu ve 1 bardak sıvı yağını da ekleyip güzelce karıştırın. 2 buçuk bardak irmik, 2 bardak un ve 2 adet kabartma tozunu bu karışıma ekleyip biraz karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Pişen revaniyi fırından çıkarıp, 3 dakika kadar bekleyip şerbetini dökün. Vee tatlımız hazır. Servis ederken üstüne kaymak ya da hindistan cevizi koyup servis edebilirsiniz.  Deneyen he...

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Resim
  TUZLU KURABİYE Malzemeler: 125 gram margarin (Oda sıcaklığında) 2 adet yumurta (Birinin sarısını üstü için ayırın) 1 türk kahvesi fincanıyla üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri için susam ve çörek otu Yapılışı: İlk olarak derin bir yoğurma kabına margarini, yoğurdu, toz şekeri ve yumurtayı koyup biraz çırpın.  Ardından sirkesini, tuzunu ve kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra ununu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayan kıvam aldıktan sonra kurabiyelere istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün. Şekil verip yumurta sarısını üstüne sürdükten sonra isteğe göre susam ya da çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunnnn.

MARMELATLI KURABİYE TARİFİ

Resim
 MARMELATLI KURABİYE Malzemeler: Hamuru için: 2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üstü için ayırın) 250 gram margarin (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üstü için: 1 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı hindistan cevizi Vişne marmelatı Yapılışı: Oda sıcaklığındaki margarine pudra şekerini katıp güzelce karıştırın. Ardından 1 adet bütün yumurtayı, 1 adette yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu, hindistan cevizini, nişastasını ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar da ununu katıp yoğurun.  Ayrı bir küçük kapta 2 yemek kaşığı toz şeker ile 3 yemek kaşığı hindistan cevizini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Ardından önceden ayırdığınız 1 yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürün ve şekerli hindistan cevizi karışımını kurabiyelerin üstüne serpin. Marmelatı için ise yuvarladığınız ve hindist...

TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI TARİFİ

Resim
 TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI Malzemeler (5 Kişilik): Hamuru İçin: 600 gram kadar un Su (Sıcak olmasın) 2 yemek sıvı yağı Yarım yemek kaşığı tuz İçi İçin: 500 gram pilavlık bulgur 1 adet orta boy soğan 2 adet kalçalı tavuk budu 1 tatlı kaşığı nane  1 çay kaşığı karabiber Yarım yemek kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvı yağ Su ( Tavukları haşlamak için) Yapılışı. İlk başta tavukları bol suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları ayrı bir kaba alın, soğusun. Soğuttuktan sonra tavukları didikleyin. Ardından derin bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Sonra bulgurunu da atıp biraz çevirdikten sonra daha önceden yaptığınız tavuk suyunun yarısını pilava katın (Diğer yarısını daha sonra kullanmak üzere ayırın.) Pilava baharatlarını, tuzunu ve didiklediğiniz tavuk etini de katıp suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 20 dakika kadar demleyin. Demlendikten sonra ayrı bir kaba alıp soğutun. Yufkası için ise yaklaşık 600 gram una tuzunu, sıvı yağını...