Kayıtlar

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Resim
 VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI Malzemeler : Tabanı İçin; 3 paket burçak bisküvi 125 gram margarin Yarım su bardağı toz haline getirilmiş fındık İrmik Tatlısı İçin; 1 buçuk litre süt 2 buçuk su bardağı şeker 10 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya Vişne Sosu İçin; 200 gram dondurulmuş vişne 1 buçuk yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı toz şeker  1 çay bardağı su Yapılışı: Tabanı için; bisküvileri ve fındığı rondodan geçirin. Daha sonra bu karışıma eritilmiş margarini üzerine ekleyin. Hamur gibi kıvam alana kadar iyice karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye bu karışımı dökün ve bir bardak yardımıyla üzerine bastırarak düzleştirin. Bisküvili tabanı 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. İrmik tatlısı için ise; tüm malzemeleri derin bir tencerede kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin. Pişen tatlıyı bisküvili tabanın üstüne dökün ve soğumaya bırakın. Vişne sosu için;  vişneleri ocağa alın üstüne su ve şekerini koyun, kaynamaya başladığında az suyla açtığı...

PROFİTEROL TARİFİ

Resim
 PROFİTEROL Malzemeler : Hamuru için; 125 gram margarin ya da tere yağı 1 su bardağı un  1 su bardağı su 4 adet yumurta (Kullanacağınız yumurta eğer büyük boy ise 3 adet) Kreması için; 2 buçuk su bardağı süt 5 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarin Üstü için; çikolata sosu Yapılışı : İlk olarak hamurunu yapmak için derin bir tencereye 1 su bardağı su ile tere yağını koyun ve kaynayan yağlı suya 1 bardak unu katıp 4-5 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve hamuru iyice soğutun. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırın ve bir yumurtayı yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yani 1 yumurta kırın iyice çırpın ardından öbür yumurtalara da aynı işlemi yapın. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra hamurun kıvamı yapışkan olacaktır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir kaşık ya da krema sıkma torbası yardımıyla dökün. Aralarında 2-3 santim boşluk bulunmasına dikkat ...

PEYNİRLİ PİDE YAPILIŞI

Resim
 PEYNİRLİ PİDE Malzemeler(5 adet pide için): Ilık su 2 yemek kaşığı sıvı yağı 2 yemek kaşığı toz şeker Tuz Un 1 paket maya İçi için ise; 400 gram lor  İsteğe göre rendelenmiş kaşar 3 adet domates 2 adet sivri biber Yapılışı: Derin bir yoğurma kabına 1 paket maya ile 2 yemek kaşığı toz şekeri dökün, ılık sudan biraz ekleyin ve 5 dakika kadar bekletin. Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağı ile unu ve tuzu atıp iyice yoğurun.(Unu yavaş yavaş katın.) Kıvamı ele yapışmayacak biçimde olmalı. Hamurun üstünü kapatıp yaklaşık 1 saat bekletin. Beklettiğiniz hamuru 5 parçaya bölün ve oklavayla uzun biçiminde açın. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve malzemeleri üstüne ekleyin. Kenarlarını kapatın. Şeklini verdiğiniz pideleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pideleri fırından çıkarır çıkarmaz kenarlarını bir fırça yardımıyla sıvı yağı ile yağlayın. Deneyenlere afiyet olsun.

UN KURABİYESİ TARİFİ

Resim
 UN KURABİYESİ Malzemeler : 250 gram margarin ya da tere yağı (Oda sıcaklığında olmalı) Yarım su bardağı sıvı yağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı buğday nişastası 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Yapılışı: Derin bir kapta margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın.  Ardından geri kalan tüm malzemeleri ilave edin ancak unu yavaş yavaş kontrollü ekleyin.  Hamuru iyice yoğurun. Kıvamı ise ele yapışmayacak biçimde olmalı. Hamurdan parçalar alıp rulolar yapın ve ruloların üstünü çatalla çizin. İstediğiniz büyüklükte hamurları kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. (Fırınınıza göre pişme süresi farklılık gösterebilir.) Kurabiyelerin üstü kesinlikle kızarmamalı beyaz haldeyken fırından çıkarın yoksa sert olacaktır. Deneyenlere afiyet olsun.

TAVUK TEMPURA YAPILIŞI

Resim
 TAVUK TEMPURA Malzemeler (5 Kişilik) : 1 kg kemiksiz ve ince şerit halinde doğranmış tavuk göğsü 1 buçuk şişe soğuk maden suyu 2 adet yumurta 7 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 1 çay karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 2 diş sarımsak (Rendelenmiş) 1 çay kaşığı karbonat Tuz Kızartmak için sıvı yağı Yapılışı : Derin bir kaba tavuk haricinde tüm malzemeleri koyun ve biraz çırpın. Dikkat etmeniz gereken nokta bu harcın boza kıvamında olmasıdır yani ne çok sıvı ne de çok katı olmaması gerekir.  Tavukları bu harca iyice bulayın ve derin, kızgın yağda çevire çevire kızartın. Sıcak yemenizi tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet olsun.

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Resim
 ÇİKOLATALI KEK Malzemeler : 3 adet yumurta 1 buçuk su bardağı şeker 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağı 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı dolusu damla çikolata (Benmari usulü eritebilir ya da eritmeden kekin içine atabilirsiniz.) 2 buçuk su bardağına yakın un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üstü İçin: 2 paket toz krem şanti 1 paket krema (200 gr) 1 buçuk çay bardağına yakın süt İsteğe bağlı çikolata sos Yapılışı: 3 adet yumurtayı ve 1 buçuk su bardağı toz şekeri derin bir kapta bir kaç dakika çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağını, 2 yemek kaşığı kakaoyu,1 er adet vanilya ile kabartma tozunu ve unu atıp çırpın. En son damla çikolatayı atıp karıştırın.(Çikolatayı benmari usulü eritip dökecekseniz önceden eritin ve biraz soğumasını bekleyip öyle ekleyin.) Yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküp 180 derecelik fırında pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Pişip pişmediğini anlamak için bir çatal ya da kürdanı kekin orta kısm...

SARAY SARMASI TARİFİ

Resim
 SARAY SARMASI Malzemeler : 1 litre süt 2 su bardağına yakın şeker (İsterseniz azaltabilirsiniz) 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tere yağı ya da  margarin 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi Yarım yemek kaşığı tere yağı ya da margarin (Tepsiye sürmek için) Arası için: 2 paket kremşanti 1 buçuk su bardağı soğuk süt Yapılışı : İlk olarak bir fırın tepsisini her tarafını yarım yemek kaşığına yakın tere yağı ya da margarinle iyice  yağlayın ve üstüne 1 buçuk su bardağı hindistan cevizini serpiştirin.👇 Derin bir tencereye 1 litre sütü boşaltın ve 1 su bardağı unu, 2 su bardağına yakın şekeri ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağa alın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan kremaya 1 paket vanilyayı da katın. Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarini de katın ve iyice karıştırın. Önceden yağlayıp hindistan cevizine buladığınız tepsiye kremayı sıca...